Rakennuksen äänimaailman suunnittelu alkaa jo rakennusvaiheessa

Miten ääni kulkee julkisissa tiloissa? Miten ääniä hyödynnetään tunnelmaan luonnissa tai hätätilanteiden hallinnassa?

”Nykyisin voidaan jo rakentamisvaiheessa miettiä, millainen tunnelma äänimaailmalla halutaan luoda kyseiseen tilaan. Esimerkiksi kauppakeskuksessa ei yleensä haluta hiljaisuutta ja toisaalta metron suunnitelluksi äänimaailmaksi riittävät kuulutukset,” kertoo Juhana Kari , myyntipäällikkö, Caverion Suomi.

Äänella vaikutetaan yhä enemmän

Äänimaailman suunnitellut osatekijät voidaan jakaa taustamusiikkiin, kuulutuksiin, sali- ja esitysäänentoistoon sekä turvaviestintään. Äänellä vaikutetaan yhä enemmän kauppakeskuksissa ja paikoissa, joissa ihmiset liikkuvat. Äänen vaikutus viihtyvyyteen on merkittävä: Jos tila koetaan liian hiljaiseksi, se ei välttämättä ole sopiva kaupankäyntiin. Toisaalta väärin valittu musiikki saattaa jopa karkottaa asiakkaita.

Julkisissa tiloissa av-järjestelmien suunnittelussa varmistetaan erityisesti, että kokonaisuus toimii sekä äänentoiston laadukkuuden, loppukäyttäjien viihtyvyyden ja informatiivisten kuulutusten kuten esimerkiksi viranomaiskuulutusten osalta.

Caverion on erikoistunut luomaan esitystekniikan kokonaisratkaisuja neuvotteluhuoneisiin, luokkatiloihin, juhlasaleihin, monitoimitiloihin ja valvomoihin. Kokonaisuuksiin kuuluvat äänentoiston lisäksi myös eri tilojen vaatimat erikoisjärjestelmät ja ne liittyvät saumattomasti muuhun kiinteistötekniikkaan. Esitystekniikka muuttuu jatkuvasti monipuolisemmaksi ja IT integroituu täysin erilaisiin kuvan- ja äänensiirtojärjestelmiin sekä ohjausjärjestelmiin.

 


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely