Uuta vesimittaritekniikkaa - ajantasaiset käyttötiedot älypuhelimen sovellukseen

Vedenkulutuksemme, erityisesti lämpimän veden käyttömme vaikuttaa sekä kukkaroomme että ilmastopäästöihin. Unohdamme helposti, että veden lämmitys nostaa sen hinnan kolminkertaiseksi ja lisää myös hiilidioksidipäästöjä. Huoneistokohtainen  vedenmittausjärjestelmä  auttaa säästämään sekä vettä että euroja.

Faktaa vedenkulutuksesta:

  • Huoneistokohtaiset vesimittarit laskevat päiväkulutuksen/henkilö keskimäärin 150 litrasta 110-100 litraan.
  • Tämä vähentää kiinteistön lämmitysenergian tarvetta lähes 10 prosenttia.
  • Vedenkulutus vaihtelee yleisesti 50–500 litraa/henkilö/vuorokausi.

Suomalainen kuluttaa vettä keskimäärin 155 litraa vettä vuorokaudessa. Tästä 60 prosenttia on kylmää ja 40 prosenttia lämmintä vettä. Kun taloyhtiöt ovat siirtyneet vaivattomiin huoneistokohtaisiin Verto-vesimittareihin, kulutus on laskenut keskimäärin 30 prosenttia.  

– Veden käytön vähentäminen on motivoivaa, kun omasta selkeästä näytöstä voi seurata kulutustaan tietäen samalla, että naapurin veden käyttö ei vaikuta omaan laskuun. Veden säästö näkyy heti omassa kukkarossa, muistuttaa liiketoimintajohtaja  Marko Paasu .

Vedenkulutuksen reaaliaikaista seurantaa

Nyt oman kulutuksen seuraaminen on entistäkin kätevämpää, sillä joulukuussa lanseerattiin uusi  VertoMobile , joka on ladattavissa Apple- ja Anroid-kaupoista. Sen avulla kuluttaja saa ajantasaiset käyttötiedot puhelimeensa sekä myös hälytyksen, mikäli veden kulutus poikkeaa normaalista. Näin esimerkiksi wc-pöntön läpivirtaus voidaan havaita aiempaa helpommin. 

Verto-vedenmittausjärjestelmä on kotimaisen Vercon Oy:n yli 30 vuoden tuotekehityksen tulos.

– Olemme vedenkulutustiedon asiantuntijayritys ja pystymme tuottamaan myös ennakoivaa tietoa käyttäjillemme. Luotettavaan ja tarkkaan Verto vedenmittausjärjestelmäämme kuuluvat etäluettavat Verto-vesimittarit huoneistokohtaisine näyttöineen,  VertoLive-pilvipalvelu isännöitsijöille sekä nyt kuluttajille uutuutena VertoMobile, selvittää Paasu.

Myös automaattinen hälytysjärjestelmä

VertoLiveä on helppoa käyttää internetselaimella. Isännöitsijät pystyvät seuraamaan taloyhtiön veden kulutusta huoneistokohtaisesti sekä tuottamaan asukkaiden kylmän ja lämpimän veden laskutustiedot automaattisesti. VertoLive hälyttää isännöitsijän ja huollon automaattisesti, mikäli vedenkulutus on jossain huoneistossa jatkunut kaksi tuntia. 

 

 

 


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely