Arabian uusi Muumi-uutuus

Arabian Muumi-astioissa nähdään syksyllä uusi teema, kun uusi astiasto tekee näkyväksi Tove Janssonin henkilökohtaisen surun ja kaipuun. Tove Jansson kirjoitti viimeisen Muumi-romaaninsa, Muumilaakson marraskuun, kun hän oli menettänyt äitinsä. Tarina peilaa hänen omaa kasvuaan ja käy läpi kipeitä tunteita aina kaipuusta menetykseen ja suruun. Tarinaan pohjautuva uusi astiasto on nimeltään Alkuperää kunnioittaen ja se ilmestyy syyskuussa 2017.

Kaksi toisiinsa kietoutunutta tarinaa, Muumipappa ja meri (1965) sekä Muumilaakson marraskuu (1970), kertovat niin lämpimän viisauden Tove Janssonin surusta ja kaipuusta hänen menetettyään äitinsä kuin myös elämän käännekohtien tuomista mahdollisuuksista.

On muutoksen aika

Jansson loi äitinsä menehdyttyä viimeisen, melankolisen Muumi-romaaninsa Muumilaakson marraskuun. Tarinassa ei ole enää lainkaan Muumeja, vaan ainoastaan heitä kaipaavia Muumilaakson asukkaita. Tove koki olevansa lähellä äitiään vetäytyessään piirtämään ja kirjoittamaan viimeistä Muumi-romaaniaan. Taitavilla ja tarkoilla viivan piirroilla Jansson pukee eläväksi niin meren, tuulen, valon ja varjon – kaikki vahvat kaipuun tunteet.

Muumilaaksossa joukko yksinäisiä hahmoja on hakeutunut etsimään Muumiperhettä. Kaikilla on tärkeä, henkilökohtainen syy mennä Muumitaloon, minkä vuoksi pettymys on suuri, kun he eivät löydä Muumiperhettä mistään. Vilijonkka, Hemuli, Ruttuvaari, Mymmeli, Tuhto ja Nuuskamuikkunen jäävät kuitenkin taloon ja yrittävät elää kuten Muumiperhe, jota he ihailevat ja kaipaavat kovasti. He kaikki oivaltavat tärkeitä asioita itsestään.

Elämän muutokset voivat myös avata mahdollisuuden jollekin uudelle. Tarinassa Muumipappa ja meri Muumiperhe on päättänyt muuttaa majakkasaarelle asumaan. Syksyinen meri ja saari näyttävät uhkaavilta ja jokainen hahmo kokee uuden ympäristön omalla tavallaan: Muumipeikko vetäytyy omiin oloihinsa, Muumimamma potee koti-ikävää ja Muumipappa yrittää ymmärtää luonnon voimia. Ainut henkilö, joka pysyy omana itsenään, on Pikku Myy. Hän ei välitä mystisestä ja alakuloisesta tunnelmasta saaressa.

Alkuperää kunnioittaen

Alkuperää kunnioittaen -astiasto täydentää Arabian Muumi-klassikoita ja tulee osaksi pysyvää valikoimaa. Astiasto on pääsävyiltään mustavalkoinen.


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely