Sisustussuunnittelija osaa ja auttaa

Kodin uutiset lehti tekee yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa. Viime vuonna esittelimme Kodin Uutiset lehdessä kymmenen sisustussunnittelijoiden suunnittelemaa kohdetta. 

Miksi käyttää sisustussuunnittelijaa?

Monesti ihmiset tietävät mitä haluavat, he ovat lukeneet sisustuslehtiä, seuranneet sisustusaiheisia blogeja ja katsoneet unelmien koteja telkkarista. He saattavat silti tarvita apua näiden kaikkien itselleen mieluisten tuotteiden löytämiseen. Sisustussuunnittelija tietää mistä tuotteet löytyvät tai ainakin hänellä on avaimet tuotteiden etsimiseen. Ammattilaisella on tietous materiaali- ja tavarantoimittajista ja suunnittelijan tietopankki päivittyy jatkuvasti. Sisustussuunnittelija myös osaa vetää asiakkaan toiveet yhteen ja mahdollistaa lopputuloksesta linjakkaan kokonaisuuden. Asiakas tiesi mitä halusi, mutta ei tajunnutkaan, että mitä hän lopulta voisi saada! 

Tammikuu: Seitsemän harmaan sävyä. Vuonna 1912 rakennetussa töölöläisessä kerrostaloasunnossa ei enää pintamateriaalit ja sisustusratkaisut kestäneet päivänvaloa ja pohjaratkaisu oli epäkäytännöllinen.

Ammattilaisen näkemys on usein tarpeen, kun omat ajatukset kodin sisustamisesta junnaavat paikallaan. Sisustussuunnittelijan mielipiteet ja hyvät perustelut ehdotuksille auttavat kauaskantoisempiin sisustusvalintoihin. Suunnittelijalla on usein myös ideoita, mitä ei olisi itsellään käynyt mielessäkään. 

Helmikuu: Rintamamiestalon sisustusunelmia. Kolmihenkinen perhe oli jo pitkään kaivannut omakotitalonsa sisätiloihin toiminnallisuutta ja uutta rauhallisempaa värimaailmaa.

Helmikuu 2: Sisustussuunnittelijan puuhamaa. 80-luvun lopulla rakennettu 1,5 kerroksinen tiiliverhoiltu talo ei herättänyt ulkoapäin pariskunnan tunteita.

Usein perheen sisällä saattaa olla näkemyseroja ja ristiriitaisia toiveita kodin sisustamisesta. Sisustussuunnittelija osaa kuunnella kaikkien osapuolten toiveita ja nitoa niistä yhtenäisen jokaista miellyttävän kokonaisuus. Sisustussuunnittelijan tehtävänä on ottaa huomioon asumisen todelliset tarpeet, toiminnallisuus, turvallisuus ja luonnollisestikin visuaalisuus. Sisustustyynyjen ja pienesineiden valitseminen on suunnittelutyön viimehetkien huumaa, sitä ennen tehdään isompia ratkaisuja alkaen väliseinien paikoista tai ikkunoiden sijoittelusta kiintokalusteiden sijoitteluun nähden.

 

Maaliskuu: 50-luvun helmi. Kodin sisustus mukailee rakennuksen aikakaudelle tyypillisiä piirteitä.

Huhtikuu: Kukkiva olohuone. Sisustus- ja puutarhasuunnittelija Outi Linnasaari veti saappaat jalkaansa ja pakkasi kameran, muistiinpanovälineet ja tontin mittaukseen tarvittavan välineistön mukaansa.

Elokuu: Töölön vanha helmi. HTH Keittiöforumin keittiökalusteiden mustat yksityiskohdat antavat terävää särmää vaaleiden vetimettömien ovien rinnalle. Musta Tapwelin hana ja musta komposiittiallas ovat keittiön katseenkiinnittäjiä. Valoa työskentelyyn antaa yläkaapin runkojen alaosaan asennetut ledvalot. Lattiapintamateriaaliksi sisustustussuunnittelija Riina Ahtola valitsi Orient Occidentin vinyylikorkki-lankun, värillä Polar.

Lokakuu: Elämää varten rakennettu talo. Sisustussuunnittelija Anne Lammi viihtyy vaaleissa ja virtaviivaisiksi suunnitelluissa tiloissa. Annen perheen koti, 2015 valmistunut Lammi-Kivitalo on suunniteltu näiden ajatusten pohjalta perheen yhteisten mieltymysten mukaan.

AJK-Sisustussuunnittelijat ry:n riveihin kuuluu osaavia sisustussuunnittelijoita ympäri Suomen. Jäsenistä sinunkin on helppo löytää lähialueeltasi
ammattitaitoinen sisustussuunnittelija. Lisätietoja saat verkkopalvelusta http://sisustussuunnittelijat.pro 

Yhteistyössä
Laadukkailla tuotteilla ja palveluilla kodin uusi ilme syntyy helposti.
AJK-Sisustussuunnittelijat ry:n remontti- ja sisustuskohteissa yhteistyökumppaneina ovat mm. seuraavat tuotemerkit ja palvelut.

www.countrywihte.fi

 

www.aadasi.fi

www.nunnauuni.com

www.maricken.fi


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely