MAUSTEINEN LIHAPULLAPATA

Pyöräytin eräänä arki-iltana lihapullapadan, johon koitin tunkea mahdollisimman paljon purkkien ja purnukoiden jämiä. Lopputulos oli herkullinen, mutta pehmeät lihapullat tuppasivat murskaantumaan pataan, kun sekoittelin ruokaa ettei pasta palaisi pohjaan. Vielä maukkaampaa lihapullapata oli seuraavana päivänä, kun maut olivat tasaantuneet ja liemi imeytynyt pastaan.

image

Lihapulliin:

1kg naudan jauhelihaa

1dl turkkilaista jogurttia

2 rkl tahinia (ei pakollinen/olennainen, laitoin vain koska sitä pitää saada tuhottua)

3tl harissaa

3tl suolaa

2rkl korppujauhoja

3 kananmunan valkuaista (tai vaikka pari munaa - käytin valkuaista koska niitä jäi jostain kokkailusta)

1rkl sitruunan mehua

image

Kastikkeeseen:

Kuumenna padassa reilusti oliiviöljyä ja heitä joukkoon...

1 tlk Mutti tomaattimurskaa

4 isoa valkosipulin kynttä hienonnettuna

2 punasipulia kapeina siivuina

2 tl kuivattuja mintunlehtiä

2 tl kuivattuja limen lehtiä

2 tl juustokuminaa (=jeeraa)

2 tl kurkumaa

2 tl tulista savupaprikaa

1 rkl srirachaa

2 rkl tomaattipyrettä

3 rkl lihafondia

1 jalapeno ohuina siivuina

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raasteena

Pyörittele ja anna porista hetki. 

Lisää sitten:

noin litra vettä 

neljä kourallista riisinjyvän mallista pastaa (tai vaikka riisiä tai jotain muuta pastaa)

2 kaffirlimen lehteä

Tiputtele joukkoon lihapullat ja anna porista kunnes pasta on kypsää. 

Lisää lopuksi:

1 siivutettu kevätsipulin varsi

1 sitruunan mehu

kourallinen basilikaa

kourallinen korianteria

Kauho lautaselle ja nauti.

KALAPUIKOT LOHESTA SEKÄ MUNAKASTIKE
NOKKOSLETUT