Mitä jos muuttaisit Puuhanallen naapuriin?

Janakkalan Tervakoski on viehättävä taajama Alasjärven rannalla ja samalla erinomaisten kulkuyhteyksien varrella,  kivenheiton päässä Helsinki –Tampere moottoritiestä. 

Paperintekemisen 200-vuotinen historia on Tervakoskella edelleen voimakkaasti läsnä, taajama on täynnä viihtyisiä miljöitä ja eri vuosikymmeninä rakentuneita persoonallisia asuinalueita. 

Tehdas oli monessa mukana; se rakennutti asuintaloja niin työväestölle kuin eläkeläisille, tuki omakotirakentamista, perusti kouluja, oli mukana kirkon pystyttämisessä, tarjosi viljelypalstoja, rakensi uimahallin, palkkasi terveydenhoitajan ja lääkärin ja huolehti kulttuuritoiminnasta, jonka keskus oli ja on edelleen Seuratalo.  Paperia tehdään Tervakoskella edelleen.

Tervakoski on kauppoineen ja ravintoloineen täyden palvelun taajama. Siellä on myös kirjasto, uimahalli, päiväkoti, terveyskeskus, ala- ja yläaste, lukio,  ikäihmisten palvelukoti sekä oma elokuvateatteri Kino Tervakoski. Ja tietenkin Puuhamaa.

Valaistut ladut ja ulkoilureitit kiertävät Luulionvuorella, muut ulkourheilupalvelut keskittyvät Tervakosken koulun ja uimahallin läheisyyteen, mistä löytyy urheilukenttä, jääkiekko- ja luistinradat ja frisbeegolf-rata. Uimahallin lisäksi uintiin on tarjolla hurjapäille Puuhamaan vesipuisto, useampi uimaranta ja talvella Suruton ry:n sulana pitämä avanto.

IMG 0181

Mäyrä laajanee

Tervakosken Mäyrän asuinalue laajenee 2018 uudella metsäisellä omakoti- ja rivitaloalueella. Alueelle tulee 32 uutta omakotitonttia. Tontit ovat kooltaan keskimäärin reilusti yli 1000 neliöisiä ja pääosin tasamaan tontteja. Alueen puusto on harvennettua ja eri-ikäistä sekapuustoa. 

Mäyrä on rauhallinen pientaloasutuksen rajaama alue, joka on yhteydessä luonnonläheiseen Luulionvuoren virkistysalueeseen. Lähin uimaranta sijaitsee noin kilometrin päässä asuinalueelta. 

Asuinalueelle rakennetaan myös turvalliset kevyen liikenteen yhteydet sekä lapsille oma leikkipaikka. Mäyrän tontit ovat kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston piirissä. 

Tammirannan ja Eväsojan asuinalueet

Tervakoskella on vapaita omakotitontteja myös Alasjärveen rajautuvalla Tammirannan asuinalueella, jossa tonttikoot ovat isohkoja noin 1360–1540 m². Lisäksi Tervakosken taajaman ja moottoritien välissä, huippunopeiden liikenneyhteyksien varrella sijaitsevalta Eväsojan alueelta löytyy vapaita tontteja. Alueen rakentamista on tarkoitus jatkaa siten, että alueelle saataisiin 12 uutta omakotitalotonttia vielä kesän 2018 – alkusyksyn aikana. 

Tutustu tontteihin osoitteessa palajanakkalaa.fi

Lisätietoa:

Janakkalan kunta

Juttilantie 1
14200 Turenki

Puh. 03 68011
Avoinna ma-to 8.00-16.00,
pe 8.00-15.00

www.janakkala.fi

 


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely